Mit főzzek ma vacsira? Édességet!

nlc | 2014. Június 27.
Egyrészt péntek van, másrészt valami édességre vágyunk, így a mai vacsoratippünk rendhagyó módon egy kevert süti. Nem elvetemült ötlet ezzel bevágódni a gyerekeknél, ráadásul a levendula miatt egy igazi ínyencséget tálalhatunk majd.

Levendulás, cseresznyés kevert süti

Hozzávalók:

Elkészítése:

Készítünk levendulás porcukrot két kiskanál szárított levendulavirág és 50 g kristálycukor összeőrlésével. Ebből vegyünk két kanállal, és hintsük meg vele a kimagozott cseresznyét.

Robotgéppel keverjük krémesre a puha margarint és a kristálycukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá a levendulás porcukrot, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet.

Egy közepes méretű, hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a massza felét, ezt szórjuk meg a gyümölcs felével. Fedjük be a megmaradt masszával, majd dobáljuk rá a maradék cseresznyét is. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük 30 percig.

Exit mobile version