Levendulás, cseresznyés kevert süti
Hozzávalók:
- 220 g liszt
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 50 g, 2 kiskanálnyi levendulavirággal összekevert porcukor
- 125 g margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre magozott cseresznye
Elkészítése:
Készítünk levendulás porcukrot két kiskanál szárított levendulavirág és 50 g kristálycukor összeőrlésével. Ebből vegyünk két kanállal, és hintsük meg vele a kimagozott cseresznyét.
Robotgéppel keverjük krémesre a puha margarint és a kristálycukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá a levendulás porcukrot, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet.
Egy közepes méretű, hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a massza felét, ezt szórjuk meg a gyümölcs felével. Fedjük be a megmaradt masszával, majd dobáljuk rá a maradék cseresznyét is. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük 30 percig.