Mit főzzek ma ebédre? Ír konyhát mára!

nlc | 2014. Június 29.
Írországról olvastam egy remek cikket, aminek hatására utánanéztem, mit is esznek az írek. Például a coddle névre hallgató ételt, ami egyből megnyert magának az egyszerűsége miatt. Kiadós, laktató ír egytálétel lesz ma ebédre.

Kolbász, szalonna, hagyma és burgonya egytál (Coddle)

 Hozzávalók:

Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap.

Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.)

Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul. Fogyasszunk mellé jó ír szokás szerint kenyeret (a szaft kitunkolásához) és sört.

Fotó: Parade magazin, Melissa Sperka
Exit mobile version