Hoztam két sütit. Lényegében ugyanaz lenne mindkettő, de mégis teljesen mások.
Az egyik egy szinte már-már hagyományosnak mondható brownie sok étcsokival; a másik pedig szintén brownie lenne – de blondie-nak hívják –, merthogy ez lényegében egy “szőke” brownie fehér csokoládéval.
Érdekes, hogy hozzávalók tekintetében is ugyanaz a kettő, de az arányok némi változása teljesen más textúrát ad a sütinek.
A blondie ízében hasonlít erre a málnás, mandulás (tojásfehérjés) mennyeien finom muffinra, vagy valami jóféle vajas piskótára.
Blondie (egy 20×20 cm-es tepsihez)
Hozzávalók:
• 10 dkg fehér csokoládé
• 10 dkg margarin
• 2 db tojás
• 3 dkg cukor
• 1 csipet só
• 8 dkg finomliszt
• 10 dkg málna
Ha kíváncsi vagy a blondie elkészítésére, vagy a brownie receptjére, katt ide!