Mit főzzek ma vacsira? Egytálételt!

nlc | 2014. Július 07.
Laktató, finom, egészséges, és még villámgyorsan el is készül. Ez bizony a serpenyős kuszkusz zöldségesen és húsosan.

Kuszkusz spenóttal, csirkével és fehér babbal

Hozzávalók:

Elkészítése:

A kuszkuszt tegyük egy mély tálba, és öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje (ízesíthetjük egy kevés ételízesítővel). Takarjuk le és tegyük félre 10 percre, hogy a levet magába szívja. Amikor a kuszkusz megpuhult, adjunk hozzá egy kanál vajat, és villával keverjük át.

Kockázzuk fel a csirkemellfilét. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy-egy kanál vajat és olajat, és a csirkekockákat pirítsuk át rajta. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük a a helyére a felszeletelt hagymát, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a megtisztított spenótleveleket és a babot. Adjunk hozzá egy kanál paradicsompürét, és öntsünk hozzá fél deci vizet. Sózzuk. Rövid ideig pároljuk, majd keverjük össze a megpirított csirkehúst a kuszkusszal, és keverjük hozzá a hagymás spenótot is. Tegyük egy jénai tálba. Öntsünk alá fél deci vizet, reszeljünk rá egy kevés sajtot és 15-20 percre tegyük be a sütőbe. Fogyasszunk mellé salátát.

Exit mobile version