Mit főzzek ma vacsira? Tésztát ricottával!

nlc | 2014. Július 08.
Újrahasznosítunk ma vacsorára, a tegnapi maradék spenótot felhasználjuk, mert semmi sem veszhet kárba. Tésztával még a gyerekek is örömmel megeszik.

Spenótos–sütőtökös farfalle ricottával

Hozzávalók:

Elkészítése:

A sütőtök belét felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a tököt. Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a ricottát és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a szósszal, és parmezánnal meghintve tálaljuk.

Exit mobile version