Múzeumot kapott a pekingi kacsa

nlc | 2014. Július 11.
Lehull a lepel a Kína nemzeti ételének tartott fogás elkészítéséről.

A kínai fővárosban, a patinás és pekingi sült kacsáiról méltán híres Csüancsütö étteremlánc egyikében ezer négyzetméteren nyitották meg a pekingi kacsa múzeumát, a vállalat alapításának 150. évfordulóján.

A bejáratnál egy aranyozott vízi szárnyas fogadja a látogatót, aki végigkísérheti a hamisítatlan ételkülönlegesség készítésének lemodellezett fázisait az állat tömésétől a felfújásán, vízzel való feltöltésén, cukorral történő megkenegetésén és szárításán át a 200 Celsius-fokos kemencében őszibarackfatűzön történő sütéséig és szertartásos felszeleteléséig, tálalásáig. Természetesen egy komplett kacsavacsora-makett is ott díszeleg.

Forrás: shanghaiist.com

A kiállítás több mint félezer darabból áll, köztük a múlt század elejéről egy kacsaeladást igazoló jegyből, köztársaság-korabeli hirdetésekből és egy sor híres emberről készült fényképből, amelyeken például a néhai államelnök Mao Ce-tung és miniszterelnöke, Csou En-laj fogyasztja éppen a kacsáját Richard Nixon amerikai elnökkel 1972-ben, a Népi Gyűlés Házában.

Az évfordulós eseményhez kapcsolódóan az étteremlánc a 196 milliomodik sült pekingi kacsájuk eladását is bejelentette.

Exit mobile version