Mit főzzek ma ebédre? Nagyilángost!

nlc | 2014. Július 12.
Mivel ezen a hétvégén a gyerekek körül forog a világ, ők pedig lángost rendeltek, így lángos lesz ebédre. Nem egészséges, és még csak nem is annyira tápláló, de azért néha a nagyi receptje alapján muszáj enni ilyet is.

A nagymama lángosa

Hozzávalók:

Elkészítése:

A lisztet, sót, élesztőport összekeverjük. A keveréket bedagasztjuk a kefirrel és az egész tojással. (Ezt lehet kenyérsütőgéppel is.) Ha a tészta túl lisztes, lehet lágyítani tejjel, tejföllel. A nagymama eredeti receptje szerint az összeállított tésztát egy éjszakán át hideg helyen kelesztjük, másnap sütjük. Így tényleg kezelhetőbb, de meleg helyen kelesztve is finom lesz. A megkelt tésztából maréknyi cipókat szaggatunk, levegőben körszerűvé (kör úgysem lesz soha) huzigáljuk a kezünkkel, és nagyon forró, bő olajban kisütjük. A lángos frissen sülve az igazi, tejföllel, fokhagymával és sajttal a tetején, de meg lehet bolondítani lila hagymával, sonkával, a balatoni lángosozók minden ötletével.

Exit mobile version