Mit főzzek ma vacsira? Egészségeset!

nlc | 2014. Július 16.
Határozottan egészségesen szeretnénk ma vacsorázni, úgyhogy alakbarát saláta lesz a lakoma estére. Olyannyira fittek leszünk, hogy még a majonézt is vegán módon készítjük el. Nagyobb étkűeknek egy kis húst javaslunk mellé.

Nyári sajtos saláta veganézzel 

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:

A veganézhez:

Elkészítése:

A veganézhez a vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. Habverővel gyorsan belekeverjük a rizslisztet, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percre még visszatesszük a tűzre. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd jó alaposan elkeverjük az olajjal, a tejföllel és végül a többi hozzávalóval is. A saláta alapanyagait egy tálban összekeverjük, és meglocsoljuk a veganézzel. A tetejére ízlés szerint még bármilyen csírát is tehetünk.

Exit mobile version