Mit főzzek ma ebédre? Törököt!

nlc | 2014. Július 20.
Újdonságot szeretnénk kipróbálni, ezért esett a választás egy olyan török receptre, amit még sosem kóstoltunk. De majd most!

Török zöldséges rakott krumpli (Etsiz Patates Oturtma)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Áztassuk be a lencsét pár percre, majd a babérlevél és a kömény hozzáadásával főzzük puhára. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel karikára, és főzzük meg.

Vágjuk fel a hagymát, és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, fokhagymát, és pirítsuk meg. Keverjük bele a felszeletelt paradicsomot , a paradicsompürét, és öntsük fel kevés, nagyjából 1 deci vízzel. Fűszerezzük egy csipetnyi sóval és cukorral. Főzzük puhára a cukkinit, majd keverjük hozzá a megfőtt lencsét.

Rétegezzük a burgonya felét egy jénai tál aljára, kanalazzuk rá a paradicsomos, lencsés szósz felét. Újból kerüljön rá burgonya, majd a szósz. Öntsünk alá kevés vizet (fél decilitert). Tegyük forró sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor locsoljuk meg fokhagymás joghurttal.

Tipp: nagyon finom, ha sütéskor sajttal is megszórjuk.

Exit mobile version