Mit főzzek ma vacsira? Tésztát hússal!

nlc | 2014. Július 24.
Nem a fogyókúra jegyében vacsorázunk ma, viszont cserébe biztosan jól fogunk lakni. Bár a recept marhahúst ír, én a gyorsaság jegyében csirkével készítem el.

Marhahúsos–gombás pappardelle

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A marhahúst kisebb darabokra szedjük. Egy serpenyőben az apróra vágott vöröshagymával a vajon átpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. A főtt húsos szószhoz keverjük a felaprított petrezselymet, és a tésztával összekeverve tálaljuk.

Tipp: ha száraznak találjuk a főtt húsos szószt, a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit tegyünk hozzá, forraljunk rajta egyet, és így kínáljuk a tésztához.

Exit mobile version