Mit főzzek ma vacsira? Fahéjas zöldséglevest!

nlc | 2014. Július 28.
Egy rendkívül izgalmas zöldségleves receptre bukkantunk, így most lazábban, csak levessel fejezzük be a napot, de azért kap egy kis gellert némi fahéjjal.

Zöldségkrémleves fahéjjal

Hozzávalók (2 személy részére):

Elkészítése:

Kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát. Dobjuk rá a feldarabolt sárga- és fehérrépákat, majd burgonyát. Pároljuk saját levében a zöldségeket, majd öntsünk hozzá 6-8 deci vizet, és főzzük puhára. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, kurkumával és fahéjjal, majd botturmix segítségével pürésítsük össze.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy pirított szalonnakockákkal.

Tipp: Bátran variáljuk az ízeket attól függően, hogy mi van még otthon: mehet bele akár egy kevés maradék karfiol, vagy egy maroknyi vörös lencse is.

Exit mobile version