Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 szál póréhagyma
- 4 nagyobb, sütnivaló burgonya
- 15 dkg zöld fűszeres sajtkrém
- 1 tojás
- 10 dkg szeletelt baconszalonna
- só, bors
Elkészítése:
A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgonya, a baconszeleteket apró darabokra vágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés vízben pár perc alatt megpároljuk. A megfőtt burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, és óvatosan kivájjuk a közepét, hogy aztán meg tudjuk tölteni. A kivájt részt a póréhagymához adjuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tojást, sózzuk és borsozzuk.
A keveréket visszatöltjük a kivájt burgonyába, és 200 °C fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megszórjuk a sült szalonnával, és melegen tálaljuk.