Mit főzzek ma ebédre? Húst almával!

nlc | 2014. Augusztus 03.
Húsos hétvégét tartunk, minden napra jut valamilyen húsféle. Mára a sertéskaraj lett a kiválasztott, amit elég egyedi módon készítünk el.

Parajos almával és sajttal sült sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A karajból 8 szeletet vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Az almát félbevágjuk, magházát kivágjuk. Felszeleteljük, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a megmosott, összetépkedett parajleveleket, csipet sót és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a krémsajtot, hagyjuk felolvadni, majd 5 dkg trappista sajtot reszelünk bele. Kicsit hűlni hagyjuk. Az elősütött karajszeleteket sütőtálba tesszük, ráadagoljuk az almás parajt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 190 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Karikára szelt sült burgonyát adhatunk mellé köretnek.

Exit mobile version