Parajos almával és sajttal sült sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
- só, bors; olaj
- 2 alma
- 20 dkg parajlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A karajból 8 szeletet vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Az almát félbevágjuk, magházát kivágjuk. Felszeleteljük, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a megmosott, összetépkedett parajleveleket, csipet sót és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a krémsajtot, hagyjuk felolvadni, majd 5 dkg trappista sajtot reszelünk bele. Kicsit hűlni hagyjuk. Az elősütött karajszeleteket sütőtálba tesszük, ráadagoljuk az almás parajt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 190 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Karikára szelt sült burgonyát adhatunk mellé köretnek.