Mit főzzek ma vacsira? Zöldséges rizses húst!

nlc | 2014. Augusztus 07.
Nem titkos recept, ám annál fontosabb az életünkben: ezzel az étellel szerették meg a gyerekeim a brokkolit. Most újra terítékre kerül, főzzétek meg ti is!

Brokkolis–kelkáposztás rizses hús

Hozzávalók:

Elkészítés:

A brokkolit mossuk meg, és szedjük rózsáira, a kelkáposztát vágjuk csíkokra. A rizst öblítsük át! Kevés olajon pirítsuk meg a felszeletelt vöröshagymát, adjuk hozzá a kockára vágott csirkét, és erős tűzön pároljuk fehéredésig. Adjuk hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, pároljuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel a borral. Amikor elpárolog, adjunk hozzá még fél liter vizet vagy húslevesalaplét. Főzzük félpuhára a rizst, adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és pároljuk együtt néhány percig. Fűszerezzük sóval, borssal, keverjük jól össze, és töltsük át egy jénai tálba a levével együtt. Ha szükséges, önthetünk még alá egy kevés fehér bort vagy levesalapot, amit majd sütés alatt magába szív. 180 fokra előmelegített sütőben süssük még további 15 percig. Szórhatunk rá reszelt sajtot is.

Exit mobile version