Komfortos nyári ebéd hús nélkül

cafeblog/marmalade | 2014. Augusztus 08.
Hús nélküli ebéd, a makrobiotika jegyében. Van benne sült cukkini, szójaszószban pácolt tofu, köles és uborkás csicseriborsó-saláta. Egészséges egytálétel, mindössze 15 perc alatt.

Sült cukkini, szójaszószban pácolt tofu, köleskása

Hozzávalók:

Komfortos nyári ebéd hús nélkül

Elkészítés:

A kölest mossuk meg. és 2x annyi vízzel felöntve főzzük puhára.

A karikára szeletelt cukkinit sózzuk, borsozzuk. (Megszórtam egy csipetnyi indiai fűszerkeverékkel is.)

A tofukockákat, -háromszögeket tegyük egy tálba, locsoljuk meg szójaszósszal, és forgassuk meg benne. Szórjuk meg kukoricaliszttel, ebbe is forgassuk meg.

A cukkinit és a tofut tegyük egy sütőpapírral fedett tepsire, és süssük készre. (kb.12-15 perc)

Készítsd el hozzá  a Uborkás csicseriborsó-salátát is! A leírását a Marmalade blogon találod!

Exit mobile version