Mit főzzek ma ebédre? Pisztrángot!

nlc | 2014. Augusztus 10.
A sóágyon sütés mindig is izgatta a fantáziánkat, most végre ki is próbáljuk egy nagy darab pisztránggal. A recept faék egyszerűségű, kíváncsian várjuk a végeredményt.

Sóban sült pisztráng

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A citromot felkarikázzuk. A hal belsejét borsozzuk, majd megtömjük kakukkfűvel, és citromkarikákat fektetünk bele. Egy tepsibe 1 cm magasan sót szórunk, erre fektetjük a halakat úgy, hogy legyen köztük hely arra, hogy mindegyik külön burokban sülhessen. A halakat is beborítjuk sóval. (Picit be is spriccelhetjük vízzel, így keményebb burok jön létre, de el is hagyhatjuk ezt a lépést.) 180 °C-on 40 percig sütjük, majd kivéve óvatosan feltörjük a sóburkot (a sült sót kidobjuk, már nem használható). A pisztrángokat jó minőségű sóval sózzuk, sült zöldségekkel (például céklával és kukoricával) tálaljuk. A megsült halakat a gerincnél vízszintesen félbevágjuk, a gerincet egyben kiemeljük, és ezt követően daraboljuk a filét.

Exit mobile version