Mit főzzek ma vacsira? Máglyarakást szilvával!

nlc | 2014. Augusztus 11.
Végre érik a szilva, már alig bírtunk magunkkal, hogy elkezdhessünk vele sütni-főzni. Hétvégén került a házhoz egy jó nagy adaggal, úgyhogy kihasználjuk az alkalmat, és különleges máglyarakást készítünk belőle vacsorára, a gyerekek legnagyobb örömére.

Szilvás máglyarakás

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

A habhoz:

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk, a tejet felmelegítjük a cukorral, elkeverjük benne a tojássárgáját és a citromhéjat. Ezzel az öntettel locsoljuk le a kifliket, és jól átforgatjuk őket. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felnegyedeljük, majd összeforgatjuk őket a barna cukorral és a fahéjjal. A megáztatott kifliket egy nagy formában vagy több kisebb tálkában szétadagoljuk. Belenyomkodjuk a fahéjas szilvát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a cukorral alaposan elkeverjük, majd a citromhéjat és a citromlevet is hozzáadva kemény habbá verjük. A sütőből kivéve ezt kanalazzuk a süteményre, majd 10 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy megbarnuljon és megkeményedjen. Langyosan tálaljuk.

Tipp: aki szereti a diót, a fahéj mellett pörkölt dióval is elkeverheti a szilvát.

Exit mobile version