Mit főzzek ma vacsira? Cukkinis kuszkuszt!

nlc | 2014. Augusztus 21.
A kuszkusz a végtelenül könnyen elkészíthető ételek közé tartozik, úgyhogy ha gyors vacsoráról van szó, érdemes elővennünk. Nemcsak cukkinivel, hanem hússal vagy szinte bármilyen zöldséggel dúsítva is finom, egészséges egytálételt kapunk belőle.

Cukkinis kuszkusz

Hozzávalók:

Elkészítése:

Karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd teflonserpenyőben olívaolajon 1 gerezd fokhagymával grillezzük készre. Közben forraljuk fel az alaplevet, zárjuk le alatta a gázt, adjuk hozzá a kuszkuszt, és fedjük le az edényt. A kuszkusz kb. 10 perc alatt magába szívja a levet, és megpuhul. A kész kuszkuszt keverjük el a cukkinivel, a felkockázott sajttal, adjuk hozzá a maradék gerezd aprított fokhagymát, petrezselymet és mentát. A lime héjával és levével ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, langyosan tálaljuk.

Exit mobile version