Cukkinis kuszkusz
Hozzávalók:
- 25 dkg kuszkusz
- 5 dl hús- vagy zöldségalaplé
- 1 közepes cukkini
- fél lime lereszelt héja és pár csepp lé
- petrezselyem
- friss menta
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vágható krémfehér sajt
- só
- olívaolaj
Elkészítése:
Karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd teflonserpenyőben olívaolajon 1 gerezd fokhagymával grillezzük készre. Közben forraljuk fel az alaplevet, zárjuk le alatta a gázt, adjuk hozzá a kuszkuszt, és fedjük le az edényt. A kuszkusz kb. 10 perc alatt magába szívja a levet, és megpuhul. A kész kuszkuszt keverjük el a cukkinivel, a felkockázott sajttal, adjuk hozzá a maradék gerezd aprított fokhagymát, petrezselymet és mentát. A lime héjával és levével ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, langyosan tálaljuk.