Mit főzzek ma vacsira? Tésztasalátát!

nlc | 2014. Augusztus 22.
A villámgyors, mindent bele vacsorák ásza a tésztasaláta. Ami van otthon, az szinte mind felhasználható hozzá, legyen az zöldség, vagy az alábbi esetben tonhalkonzerv.

Zöldséges-tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók:

Elkészítése:

A szokásos módon főzzük puhára a tésztát, majd szűrjük, és öblítsük le hideg vízzel. A lecsöpögtetett fusilli tésztát egy nagy tálban keverjük össze a felaprított főtt tojással, a felkockázott és lesózott, valamint lecsöpögtetett uborkával és a szintén apró kockákra vágott paradicsommal. Ezután szűrjük le a konzerv tonhal olajos levét, és a hal húsát törjük össze egy villával, majd ezt is adjuk a tésztás-zöldséges mixhez. Egy kisebb tálban keverjük a natúr joghurthoz a majonézt, a zúzott fokhagymákat, a cukrot és a citromlevet, ízesítsük sóval, borssal, és aprítsuk bele a petrezselymet is. Végül öntsük nyakon a joghurtos szósszal a tonhalas tésztasalátát, és óvatosan keverjük össze az egészet. Tálaláskor díszítsük az olajbogyókkal.

Exit mobile version