Mit főzzek ma vacsira? Bundás almát!

nlc | 2014. Augusztus 26.
Édességet kívántunk vacsorára, úgyhogy egy laktatóbb, mégis gyümölcsös fajtát választottunk, aminek a gyerekek is örülnek minden időben.

Bundás alma fahéjhabbal

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tojást, a 2 dl tejet, a porcukrot és a lisztet összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Az almákat vastagon felkarikázzuk, a magházat kivájjuk, majd belemártjuk a tésztába és bő, forró olajban kisütjük. Papíron lecsepegtetjük. A pudingport és a cukrot az 5 dl tejben simára keverjük, majd kis lángon felfőzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a fahéjat. Lehűtjük és a frissen kisütött almaszeletek mellé tálaljuk.

Exit mobile version