Bundás alma fahéjhabbal
Hozzávalók:
- 4 alma
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 ek. porcukor
- szódavíz
- étolaj a sütéshez
- 5 dl tej
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 10 dkg kristálycukor
- liszt
Elkészítése:
A tojást, a 2 dl tejet, a porcukrot és a lisztet összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Az almákat vastagon felkarikázzuk, a magházat kivájjuk, majd belemártjuk a tésztába és bő, forró olajban kisütjük. Papíron lecsepegtetjük. A pudingport és a cukrot az 5 dl tejben simára keverjük, majd kis lángon felfőzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a fahéjat. Lehűtjük és a frissen kisütött almaszeletek mellé tálaljuk.