Mit főzzek ma vacsira? Rakott rizst!

nlc | 2014. Augusztus 27.
Rendkívül izgalmas rizses ételre bukkantunk, a rizses húson jócskán túlmutató, különleges ízvilág tűnik elő a receptből. Vacsora lesz belőle ma estére.

Rakott rizs

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

Két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, és hozzáöntjük a húsleves felét. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk a rizst, a maradék húslevest, egy csipet sáfrányt, és alacsony hőfokon főzzük, míg a rizs puhulni kezd. Mikor a rizsszemek megduzzadtak, és magukba szívták a húslevest, elzárjuk, és fedő alatt hagyjuk párolódni további 20 percig. A csontról letépkedett csirkehúst kisebb, hosszúkás darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a másik két fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a csirkehúst, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk, és további 10 percig pirítjuk.

Egy jénai tálat kikenünk vajjal, az aljára rakunk egy adag rizst, majd reszelt sajtot, rátesszük a csirkés tölteléket, a főtt tojásokat és a mandulát. Ezután ismét a rizs következik, a tetejét bőségesen meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 C fokon 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Exit mobile version