Tökös–paprikás tepsis tarja
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- sütéshez olaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 3 paradicsom
- 50 dkg kápia paprika
- 80 dkg tarja
- 50 dkg tök
Elkészítése:
A tarját szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, kenjük meg a zúzott fokhagymával. A szeleteket kevés olajon süssük elő. A csumájától megfosztott paprikát és a paradicsomot karikázzuk, a megtisztított tököt kockázzuk, a hagymát szeleteljük fel. A felét rétegezzük egy tepsi aljára, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg kevés olajjal, helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd fedjük be a maradék zöldséggel. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk rá a hús zsiradékát. Fedjük le alufóliával, süssük 220 °C-os sütőben 1 órán át, majd vegyük le a fóliát, és pirítsunk rá 10 perc alatt.