Mit főzzek ma vacsira? Tökös–paprikás tarját!

nlc | 2014. Augusztus 29.
Most már itt az ideje egy kiadós vacsorának, hogy ne mindig csak gyümölcsön és zöldségeken éljünk. Néha szükség van egy jó adag húsra, persze az nem mindegy, mit eszünk mellé köretnek.

Tökös–paprikás tepsis tarja

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A tarját szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, kenjük meg a zúzott fokhagymával. A szeleteket kevés olajon süssük elő. A csumájától megfosztott paprikát és a paradicsomot karikázzuk, a megtisztított tököt kockázzuk, a hagymát szeleteljük fel. A felét rétegezzük egy tepsi aljára, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg kevés olajjal, helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd fedjük be a maradék zöldséggel. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk rá a hús zsiradékát. Fedjük le alufóliával, süssük 220 °C-os sütőben 1 órán át, majd vegyük le a fóliát, és pirítsunk rá 10 perc alatt.

Exit mobile version