Mit főzzek ma vacsira? Különleges lasagnét!

nlc | 2014. Szeptember 01.
Nem ez lesz életünk legegyszerűbb vacsorája, de cserébe megéri a kicsivel több vesződséget. Olyan különleges ízvilágot ismerhetünk meg a gomolyának köszönhetően, hogy a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.

Lasagne zöldségekkel, gomolyával

Hozzávalók 8-6 adaghoz:

Mártás:

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, és szárítjuk.

A padlizsánt, és a cukkinit vékonyra szeleteljük, sózzuk, és 30 percet pihentetjük. Majd leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, és kevés olajon, forró serpenyőben pirosra sütjük mindkét oldalukat. A brokkoli rózsáit forró vízben megfőzzük, majd lehűtjük, és összevágjuk. A paprikának leperzseljük a bőrét, majd lekaparjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A lila hagymát szeletekre vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és kevés friss bazsalikommal összekeverjük, majd levesszük a tűzről.

A mártáshoz megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig kevergetjük. Akkor hozzáöntjük a meleg tejet, és habverővel simára keverjük. Ezután 4-5 percet nagyon kíméletesen forraljuk folytonos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük, és belekeverjük a sajtot.

Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. (A tepsi aljára úgy 4-5 db lapnak kell elférnie, ami kb. 35×30 cm-es.) A tepsi aljára teszünk kevés paradicsomlevet és pici vizet. Erre rátesszük a lasagne tésztát úgy, hogy szépen befedje az alját. Erre a tésztarétegre tesszük a sült cukkínit, padlizsánt, és a hagymás paprikadarabokat. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kevés frissen összevágott bazsalikommal. Rátesszük a paradicsomkonzerv felét és a maradék paradicsomlevet. Elsimítjuk.

Erre tésztalapot teszünk, arra az összevágott brokkoli felét, amit sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítünk. Ráöntjük a fehér mártás 1/3 részét, és elsimítjuk. Erre ismét a lap kerül, majd a sült zöldséges paradicsomos rész, majd ismét lapok, végül rá a maradék brokkoli és a fehér mártás 1/3 része következik. Végén beborítjuk tésztalappal. A maradék mártást összekeverjük gomolyával, és rákenjük a tetejére.

Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és 40-45 percen át sütjük. Kivéve adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá mártást.

Exit mobile version