Indiai padlizsánkrém házi naan kenyérrel
Hozzávalók 4 személyre:
- pár csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. olívaolaj
- 1 tk. garam masala
- 1 dl (sűrű) natúr joghurt
- 1 ek. őrölt római kömény
- 80 dkg padlizsán
Naan kenyér:
- 45 dkg + nyújtáshoz liszt
- pár csipet só
- sütéshez olaj
- 5 dkg vaj
- 7 g (szárított) élesztő
- 3,5 dl natúr joghurt
Elkészítése:
Keverjük össze a kenyér hozzávalóit, adjunk hozzá annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható kenyértésztát kapjunk. Dolgozzuk össze, és kelesszük 1,5 órán át. Közben készítsük el a krémet: a megmosott padlizsánokat gázlángon (vagy faszenes grillen, esetleg sütőben) süssük puhulásig, amíg a héjuk megfeketedik. Hagyjuk kihűlni. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a fűszereket, pirítsuk meg. Tegyük hozzá a meghámozott padlizsánt, 2 gerezd aprított fokhagymát, a joghurtot, majd turmixoljuk le. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt! A kenyértésztából gyúrjunk kis gombócokat, lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vékonyra. (Kb. 30 darab lesz belőle.) Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon süssük oldalanként kb. 1-1 perc alatt készre.