Túrós-szalonnás réteskosár
Hozzávalók:
- 1 nagy egész tojás
- 1 csomag 6 lapos friss réteslap
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 5 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A réteslapokat egyben hagyva kitekerjük, és 4 részre vágjuk. Így 4x 6 darab majdnem négyzetes lapot kapunk. A margarint megolvasztjuk, kenőtollal kikenünk 8 muffinformát, mindegyikbe 3-3 réteslap darabot helyezünk. Az egyes rétegeket kenőtollal margarinnal megkenjük, a széleket visszahajtjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, ropogósra sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a szalonnával és az egész tojással. A krémet megsózzuk, megborsozzuk, szétosztjuk a kosárkákban. 25 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűltek a rétesek, szépen ki tudjuk venni őket a formákból. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk.