Mit főzzek ma vacsira? Szalonnás kosárkát!

nlc | 2014. Szeptember 04.
Egyszerű és nagyszerű recept, amivel könnyen érhetünk el sikereket a vacsoraasztalnál. Bolti réteslapokkal pár perc alatt készen is lehetünk vele.

Túrós-szalonnás réteskosár

Hozzávalók:

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A réteslapokat egyben hagyva kitekerjük, és 4 részre vágjuk. Így 4x 6 darab majdnem négyzetes lapot kapunk. A margarint megolvasztjuk, kenőtollal kikenünk 8 muffinformát, mindegyikbe 3-3 réteslap darabot helyezünk. Az egyes rétegeket kenőtollal margarinnal megkenjük, a széleket visszahajtjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, ropogósra sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a szalonnával és az egész tojással. A krémet megsózzuk, megborsozzuk, szétosztjuk a kosárkákban. 25 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűltek a rétesek, szépen ki tudjuk venni őket a formákból. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk.

Exit mobile version