Mit főzzek ma vacsira? Sültpaprika-krémlevest!

nlc | 2014. Szeptember 05.
Egy finom, meleg leves egy ilyen őszi, hűvös estén mindenkinek jólesik. A kápia paprikát ajánljuk hozzá, igazán finom lesz vele!

Joghurtos sültpaprika-krémleves

Hozzávalók:

Elkészítése:

A piros színű, húsos paprikát sütőben a legnagyobb fokozaton megpirítjuk, nem baj, ha szinte feketére ég a bőre. Néhány percre zárható edénybe vagy zacskóba tesszük, majd kis idő elteltével kiszedjük, és – kézzel vagy késsel – eltávolítjuk róla a megpuhult bőrt.

Kis kockákra vágjuk a paprikahúst, olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd összeforraljuk a zöldségalaplével. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük, és átturmixoljuk. (Tegyünk félre egy kevés paprikahúst levesbetétnek!) Leszűrjük, belekeverjük a joghurtot.

Tálalásnál teszünk bele a megmaradt, feldarabolt sült paprika húsából.

Exit mobile version