Csirkecombpörkölt krumplival
Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb, kettévágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 TV paprika, apróra vágva
- 1 paradicsom, apróra vágva
- 2 ek. fűszerpaprika
- 1 kk. fűszerkömény
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, forró lábasban napraforgóolajon megpárolom. Amikor ez megvolt, hozzáadom a fokhagymát, a paradicsomot, a tv paprikát, átforgatom az egészet, leveszem a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, és belekeverem a csirkecombokat. Visszateszem a lábast, felengedem egy kis vízzel, és lassú tűzön megforralom egyszer az egyveleget. Mehetnek a fűszerek, lassú, csendes lángon forralom egy-másfél órán át, természetesen fedő nélkül (az elfőtt levet mindig pótolom). Ha a hús megpuhult, leveszem a tűzről, rádobom a fedőt, pihentetem 20 percig. Köretként főtt, kockázott krumplit vagy tarhonyát is kínálhatunk hozzá.