Mit főzzek ma vacsira? Muszakát!

nlc | 2014. Szeptember 15.
Padlizsános, húsos, rakott finomság, aminek nem lehet ellenállni. De szerencsére nem akkora kalóriabomba, hogy ne ehetnénk belőle még egy tányérral.

Muszaka

Hozzávalók:

Elkészítése:

Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell, majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.

A padlizsánnak éppen ennyi idő kellett a “sóban”. Egyesével mossuk le a szeleteket, papírtörlőn csepegtessük le, majd forró teflonserpenyőben mindkét oldalukat süssük meg – olaj nem is kell alá.

A megolvasztott vajon a lisztet kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.

Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó sor mindig padlizsán legyen, a tetején besamelmártással és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig kell sütni, amíg a teteje megpirul. Nagy tűzálló tálat célszerű használni, mert jó nagy adag.

Exit mobile version