Tapenade: a kapribogyó mennyei találkozása az olajbogyóval

czv | 2014. Szeptember 16.
Aki szereti a kencéket, és imádja az olajbogyót, az mindenképp készítse el a franciák kaviárját!
Tapenade: a kapribogyó mennyei találkozása az olajbogyóval

Dél-franciaországi utazásom alkalmával fedeztem fel magamnak a francia finomságot, a tapenade-ot, a kapribogyós, olajbogyós pástétomot, amit sokan csak marseille-i kaviárként emlegetnek. Az alaprecept “csak” a két bogyót használja, olívaolajjal, de rengeteg további összetevővel – például szardellával, fokhagymával, citrommal vagy épp fügével –tovább bolondítható a krém.

Hozzávalók

200 g zöld vagy fekete (magozott) olajbogyó
3 ek. kapribogyó
kb. 5 ek. olívaolaj
2 szardella
1 fej fokhagyma
1 teáskanál mustár
bazsalikom
friss petrezselyem

Elkészítés

Az összetevőket tegyük bele az aprítóba, és addig keverjük, amíg krémszerű állagot nem kapunk. A pástétom nemcsak kenceként, de tésztán, pizzán is tökéletes. A végeredmény valahogy így néz ki:

 

Exit mobile version