Mit főzzek ma vacsira? Barátfülét!

nlc | 2014. Szeptember 19.
Néha, főleg péntek esténként, csak leeresztésre vágyunk, némi finomsággal kísérve. Ezért ma gyerekkorunk szép emlékű barátfüléjét készítjük el.

Barátfüle

Hozzávalók:

Elkészítése:

A lisztből, tojásból, kevés sóval és vízzel középkemény tésztát gyúrok. Két cipóba formázom, fóliába tekerem, és pihi a hűtőben 30 percre. 
Kinyújtom a tésztát közepes vastagságúra. 
A kinyújtott tészta egyik felén arányos távolságban kiskanállal szétosztom a lekvárt. A tésztát tojásfehérjével kissé megkenem, hogy a másik fél tészta, amellyel leborítjuk jól hozzátapadjon. 
A lekvárok közötti csíkokat lenyomkodom és derelyemetélővel kockákra vágom. Kifőzöm, és zsírban pirított zsemlemorzsával elkeverem. Tálaláskor megszórom porcukorral.

Exit mobile version