Sült zöldségek algasalátával
Hozzávalók:
- 1-1 padlizsán, sárgarépa, lila hagyma
- 150 g tofu
- 3 ek. shoju szójaszósz
- 1 kk. barna cukor
- 1 ek. szezámolaj
- 1 ek. mirin
Az algaslátához:
- 2 evőkanál hijiki alga
- kevés víz
- 1 kk. méz
- 2-3 ek. szójaszósz
- 1 kk. citromlé
Elkészítése:
Mossuk meg a padlizsánt, majd töröljük szárazra, és kockázzuk fel. Tisztítsuk meg a sárgarépát, és vágjuk csíkokra. A tofut szeleteljük fel, majd vágjuk kockákra. Kevés olajon pirítsunk meg egy fej lila hagymát, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a sárgarépát. Pirítsuk meg a zöldségeket. Tegyük át egy tálba, és a serpenyőben pirítsuk meg a tofut is.
Egy tálkában keverjük el a szójaszószt, a szezámolajat, a cukrot, a mirint és a rizsecetet. Forraljuk össze, és öntsük a zöldségekre.
Az algasalátához áztassuk vízbe a hijikit, és fél óráig hagyjuk benne. Csepegtessük le, majd egy kevés vízzel tegyük fel főni. Adjuk hozzá a mézet, locsoljuk meg szójaszósszal, citromlével, és főzzük meg. Tetszés szerint gazdagíthatjuk zöldségekkel, főtt kukoricával, csíkokra vágott sárgarépával.