Mit főzzek ma vacsira? David Rocco levesét!

nlc | 2014. Október 02.
David Rocco műsorait mindig szerettem, most itt az ideje, hogy az egyik receptjét ki is próbáljam. Levesre vágytam, hát leves lesz vacsorára.

Cannellinis–pancettás leves

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

  • ízlés szerint só
  • 2 gerezd megtisztított, összezúzott fokhagyma
  • 90 g nagyobb kockákra vágott pancetta szalonna
  • frissen őrölt bors
  • 1/4 csésze (50 ml) extra szűz olívaolaj
  • 1-2 csésze (300-500 ml) víz
  • 2 felaprózott, friss chili paprika
  • 1 konzervdoboz (540 ml) leszűrt és leöblített cannellini bab
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy nyeles serpenyőben melegítsük meg az extra szűz olívaolajat. Pirítsuk meg a fokhagymát, és adjuk hozzá a pancettát. 2 percig főzzük. Adjuk hozzá a csilipaprikát és cannellini babot, és kavarjuk meg. Pár percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, a bab egyharmadát törjük össze, és kevés vizet adjunk hozzá.

Lassú tűzön 15 percig főzzük.

Exit mobile version