Mit főzzek ma ebédre? Sertésszüzet kis zöldséggel!

nlc | 2014. Október 04.
Nagy cafat húsokra vágytunk, de úgy, hogy valami zöldséget azért nyomokban tartalmazzon. Kiadós ebéd lesz, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Snidlinges sertésszűz zellerpürével

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 80 dkg sertésszűz
  • 5 dkg Rama margarin
  • 20 dkg burgonya
  • 60 dkg zeller
  • 3 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • kis csokor petrezselyem
  • 5 dl tej
  • a sütéshez olaj
  • 1 csokor snidling
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zellert és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult a zeller és a krumpli, leszűrjük, hozzáadjuk a Rama-t, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejet. (Vigyázat, kevesebb tejet vesz fel, mint a hagyományos krumplipüré). Sózzuk, borsozzuk.

A szűzből 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd kevés zsiradékon hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalukat. A megsült hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az aprított snidlinget és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt, forralva besűrítjük a szószt, majd visszahelyezzük a hússzeleteket.

 

Exit mobile version