nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Sertésszüzet kis zöldséggel!

Mit főzzek ma ebédre? Sertésszüzet kis zöldséggel!

Nagy cafat húsokra vágytunk, de úgy, hogy valami zöldséget azért nyomokban tartalmazzon. Kiadós ebéd lesz, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Snidlinges sertésszűz zellerpürével

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 80 dkg sertésszűz
  • 5 dkg Rama margarin
  • 20 dkg burgonya
  • 60 dkg zeller
  • 3 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • kis csokor petrezselyem
  • 5 dl tej
  • a sütéshez olaj
  • 1 csokor snidling
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zellert és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult a zeller és a krumpli, leszűrjük, hozzáadjuk a Rama-t, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejet. (Vigyázat, kevesebb tejet vesz fel, mint a hagyományos krumplipüré). Sózzuk, borsozzuk.

A szűzből 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd kevés zsiradékon hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalukat. A megsült hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az aprított snidlinget és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt, forralva besűrítjük a szószt, majd visszahelyezzük a hússzeleteket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top