Mit főzzek ma vacsira? Erdélyi tárkonyos levest!

nlc | 2014. Október 06.
Egy jó meleg, sűrű leves a hűvös őszi estéken? Abszolút jó ötlet! A tárkonyos ragulevestől pedig garantáltan jóllakik mindenki.

Erdélyi tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 30 dkg sertéshús
  • 20 dkg (fagyasztott) zöldbab
  • 2 evőkanál szárított tárkony
  • 2 szem burgonya
  • 1 szál fehérrépa
  • frissen őrölt bors
  • 2 szál sárgarépa
  • a sütéshez olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl író
Kategóriadesszert
Elkészítési idő70 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és megpirítjuk. Beletesszük a felkockázott répákat, krumplikat, a tárkonyt, az aprított fokhagymát, és összepároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Annyi vízzel öntjük fel a levest, hogy bőven ellepje a zöldségeket és a húst, és takarékon 20 percig főzzük.

Beletesszük a zöldbabot, és további 30 percig főzzük a levest.

Fokozatosan hozzákeverjük az írót, és újra megsózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Exit mobile version