Cukkinis csirkenyársak tejszínes zöldbors-mártással
Hozzávalók:
- csirkemell
- cukkini
- fűszersó
- hagyma
A zöldbors-mártáshoz:
- 1 cs zöld bors
- 2 dl húslevesalaplé
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fűszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán vagy tűzhelyen serpenyőben (kevés olajon) megsütjük.
Zöldbors-mártás:
A zöld borsot száraz serpenyőben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hőálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk. Hozzáöntjük a húslevesalaplevet (húsleveskockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hűl, tovább fog sűrűsödni. A mártás brutál jó, csípős, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!