Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös nudlit!

nlc | 2014. Október 14.
Rendkívül izgalmas összeállításnak tűnik a spenót, sütőtök és a nudli szentháromsága. Sosem ettünk még ilyet, úgyhogy muszáj kipróbálni.

Spenóttal sült sütőtökös nudli

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

Daraboljuk fel, majd alufóliával lefedve süssük meg a tököt. Villával pürésítsük a teljesen kihűlt tököt, keverjük el egy tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz. Sózzuk a tésztát, majd lisztezett kézzel formázzunk belőle nudlikat. Lobogó, sós vízben főzzük ki a nudlikat, szedjük tűzálló tálba. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot az aprított fokhagymával együtt épphogy fonnyasszuk meg a vajon, sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a tejszínt, forraljuk össze a mártást. Keverjük el a spenótos mártást a kifőtt nudlikkal, és 220 ºC-os sütőben 25 perc alatt süssük össze. A frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Exit mobile version