Mit főzzek ma ebédre? Tejszínes rakott krumplit!

nlc | 2014. Október 18.
A rakott krumplinak szerintem időnként muszáj előkerülnie a repertoárból, de nem árt neki, ha néha újítunk rajta. Most például tejszínnel készítjük tejföl helyett.

Tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyra karikázzuk. A főtt burgonyákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kerámia- vagy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy réteg burgonyát fektetünk, erre jöhet egy adag tojás és kolbász. Megszórjuk hagymával, meglocsoljuk a mustárral, sóval, borssal összekevert tejszínnel (vagy tejszín-tejföl keverékével), majd ismét egy réteg burgonya, tojás-kolbász-hagyma jön. A tetejére burgonya kerül, erre öntjük a maradék tejszínt. 200 °C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Exit mobile version