1. Az Én Tortám
Az Én Tortám egy kicsi manufaktúra, ahol Stégner Kunos Niki készíti az egyedi, mutatós és nagyon finom tortákat és desszerteket vajjal és sok-sok odafigyeléssel, törődéssel és szeretettel. “Kiskoromban nagymamám isteni finom süteményeket készített. Szeretném azt hinni, hogy tőle örököltem a sütés iránti szenvedélyem. De őszintén, én nem arról álmodtam kislány korom óta, hogy ha nagy leszek, cukrászkodni fogok, de így alakult, és ezt imádom” – mondja a ma már szenvedélyévé és hivatásává vált cukrászkodásról. Nem csoda tehát, ha Nikinek az esküvői szezonban minden hétvégére akár több esküvő is jutott, hiszen a boldog párok előszeretettel választják őt és tortáit.
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
2. Bon Bon Bon
Tavaly indult útjára a sós és édes golyócskákat kínáló Bon Bon Bon projekt, amit három
leányzó, a főállásban ügynökséget vezető Meleg Dorka, a grafikus Ghyczy Dia és az oviban tanító Rédei Kati jegyez. “A kókuszgolyót mindenki ismeri, épp ezért ebből indultunk ki. A formát meghagytuk, az alapanyagokat variáljuk: különböző hozzávalókból gyúrunk bonbonokat. Pontosabban bonbonbonokat, mert hárman vagyunk” – mesélte Dorka. A csajok örömmel vállalnak tematikus catering szolgáltatást szülinapokra és más rendezvényekre, ami nyugaton nagy divat, és hozzánk is erősen kezd beszivárogni.
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
3. CakeShop
A belvárosban található a nem túl nagy, de annál jelentőségteljesebb CakeShop üzlet, ahol kizárólag kézzel készült, prémium kategóriás desszerteket találunk. Biztosak lehetünk benne, hogy mind a készítés módjánál, mind az alapanyagoknál a legnagyobb szakértelemmel jártak el a készítők. “Két kategóriát különböztetünk meg: a prémium és gourmet csoportokban más-más ízvilágok jelennek meg, illetve külsőre is eltérnek egymástól. Az előbbi kategóriába tartozó desszertjeink külsőségekben a klasszikus formákat követik, míg az utóbbi kategóriába soroltak a csúcsgasztronómia irányelveit szem előtt tartva egy merészebb kompozíciót jelenítenek meg” – bemutatkoznak be.
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
4. Preston
A Preston az, ahol a cukrászhagyományok találkoznak az egyediséggel. A szakértelmet külföldön szerezték meg: “Évekig tartó angliai felkészülés után kizárólag egyedi, saját készítésű tortákat forgalmazunk. A különleges anyagoknak és technikáknak köszönhetően az általunk készített édességek minden részlete ehető.” A minőséginek számító alapanyagokat Angliából és Amerikából szerzik be, és kizárólag megrendelésre dolgoznak.
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
5. Pop Cake Sziget
Míg a többi bemutatott sütigyáros általában tortákat, cupcake-eket és akár kekszeket is készít, addig a Pop Cake Sziget ilyen formán kilóg a sorból, ugyanis ők csakis popcake-eket, azaz sütinyalókákat gyártanak. Ezek azok a mostanság divatos sütemények, amelyeket pálcikán szolgálnak fel, akárcsak egy nyalókát, és mázzal vonják be őket díszítésképpen. Ahogyan a Pop Cake Sziget írja: “A Cake Pops vagy Pop Cakes finomság és ötletes ajándék egyben! Egyedi díszítésű és különleges formájú sütemények, minden alkalomra.”
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.