Mézes-szezámmagos sertésszűz szójás-gyömbéres mártogatóval
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 darab közepes sertésszűz (kb. 50 dkg)
- só, bors
- 2 evőkanál méz
- 4 dkg szezámmag
- csipet őrölt csili
Hozzávalók a mártogatóhoz:
- fél dl szójaszósz
- fél citrom leve
- 1 teáskanál méz
- fél gerezd fokhagyma, reszelve
- 2 cm friss gyömbér, reszelve
- 2 kávéskanál pirított szezámmag
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd mindenütt bekenjük a mézzel. Egy lapos tányérra szórjuk a szezámmagot, belekeverjük a csilit, és a húst meghempergetjük benne úgy, hogy körben mindenütt rátapadjon, ez lesz a kérge. Sütőlapra helyezzük, 30 percig sütjük, a közepe maradjon kissé rózsaszínű. Szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetjük, de hideg sültként is nagyon finom. A mártogatóhoz összekeverjük a hozzávalókat. A húst vékonyra szeleteljük, és salátaágyon (pl. bébispenót, rukkola vagy idényzöldségek), a mártogatóval tálaljuk.