Mit főzzek ma? Gombás rizottót

nlc | 2014. November 02.
Van élet a bácskai rizses húson túl! A rizottóval érdemes mély barátságot kötni, mert számtalan módon és gyorsan elkészíthető étel, és csak egyszer kell ráérezni.

Krémes gombás rizottó

Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítése:

1. Tegyük a szárított gombát egy tálba, és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges, távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.

2. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti fekete borsot, és azonnal tálaljuk.

Exit mobile version