Mit főzzek ma ebédre? Cipóban gombaragut

nlc | 2014. November 08.
Főzzünk ma francia ételt úgy, ahogy a nagyok teszik. Daniel Labrosse receptje egy különleges ízvilágba kalauzol el minket.

Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszerekkel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.

Exit mobile version