Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszerekkel
Hozzávalók:
- 40 dkg sárga gerebengomba
- 1 fej salotthagyma
- fél dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél csokor friss petrezselyem
- 2 dl tejszín
- fél dl száraz fehérbor
- 5 szál kakukkfű
- fél csokor metélőhagyma
- 4 minizsemle
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.