Zöldséges káposztaleves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 1 + 1 evőkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 evőkanál vaj
- 1 db tojássárgája
- 2 szál fehérrépa
- 1 kiskanál + 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 25 dkg darált pulykahús
- 15 dkg savanyú káposzta + 1,5 dl savanyú káposztalé
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a répákat, és daraboljuk fel. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és egy kiskanálnyit tegyünk belőle félre a húsgombócokhoz. Egy fazékba öntsünk kevés olajat, és pároljuk át rajta a hagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és nagy lángon pirítsuk 2-3 percig. Öntsünk hozzá 1 liter vizet, és az ételízesítő hozzáadásával főzzük puhára a zöldségeket. Adjuk hozzá a savanyú káposzta levét, majd a vajból, lisztből, paprikából készítsünk rántást, és keverjük a leveshez. A darált húst dolgozzuk össze a tojással, egy kiskanálnyi apróra vágott hagymával, zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk. Formázzunk kisebb gombócokat a masszából. Tegyük a levesbe a savanyú káposztát és a húsgolyókat, és főzzük addig, amíg a húsgombóc készre fő benne (nagyjából még 15 perc).