Mit főzzek ma ebédre? Gyömbéres marharilette-et

nlc | 2014. November 15.
Rillette-et akkor készítek, ha megmarad a konyhában valami finomság. A kedvencem kacsából készül, de csináltam már nyúlból, sertéstarjából vagy borjúnyelvből is. Most pedig marhapofából kerül terítékre.

Gyömbéres marharilette

Hozzávalók:

Elkészítés:

A marhapofát vagy marhanyelvet puhára párolom (lásd a receptjeim között). Kihűtöm, majd a húst nagyon apróra vágom egy éles konyhakéssel. Ugyanilyen apróra vágom a füstölt szalonnát, az újhagyma felét és a lestyánt. A hozzávalókat jól összekeverem, megfűszerezem és a legvégén besózom. Adok hozzá pár kanál megkocsonyásodott marhaszószt, majd ismét elkeverem. Formába teszem, jól belenyomkodom, majd a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

Tálaláskor a tányér közepére helyezem a rillette-et, teszek mellé egy kocka friss sós sajtot, pár csepp balzsamecetet, egy formázott friss kenyérszeletet és egy félbevágott újhagymát. A tetejére egy lestyánlevelet tűzök.

Exit mobile version