Mit főzzek ma vacsira? Kéksajtos csirkemellet

nlc | 2014. November 18.
Bármilyen furcsán is hangozhat elsőre, a kéksajt és a sütőtök édessége jól összeillik a sült csirkemellel. Ráadásul egy félóra alatt kész is van.

Csirkemell kéksajttal, sült sütőtökkel

Hozzávalók 4 személyre:

A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk, sóval, római köménnyel fűszerezzük, kiolajozott tepsibe szórjuk, és 160 ºC-os sütőben megsütjük. Amikor a sütőtök már majdnem kész (villával nézzük meg), kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a kéksajtot és a 8 dkg vajat, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. Közben a négy fél csirkemellet sóval és kakukkfűvel befűszerezzük, az 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál vaj keverékén megpirítjuk mindkét oldalát. Tepsibe tesszük, 160 ºC-os sütőben 8-10 percig sütjük, majd 3-4 percig langyos helyen pihentetjük. Feldaraboljuk a csirkemellet, és a sütőtökkel tálaljuk.

Exit mobile version