Mit főzzek ma vacsira? Spanyol burgonyatortillát

nlc | 2014. November 24.
A spanyol burgonyatortilla csupa olyan anyagból készül, ami általában megtalálható otthon, így érdemes akár a kamasz gyereket megtanítani rá, hogy bármikor tudjon egy kis "trendi mediterrán" fogást kerekíteni magának.

Spanyol burgonyatortilla

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 8 tojás
  • a sütéshez olívaolaj
  • 80 dkg burgonya
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. (Készíthetjük uborkagyaluval is.) Nagyon kevés olívaolajon, több részletben puhára sütjük, lehetőleg úgy, hogy ne kapjon színt.

Ez után a tojást kettéválasztjuk, és a fehérjét könnyedén felverjük. Nem kell kemény habot kapnunk, elég, ha kissé felhabosodik, és levegőt viszünk bele. Ezután apránként belekeverjük a tojássárgáját, és beleforgatjuk a közben kihűlt burgonyát.

Széles serpenyőben olajat forrósítunk, és lapos lepényeket sütünk belőle. Csak akkor fordítsuk meg, ha már teljesen megsült az alja, és egyben tartja a tortillát!

Sütés után sózzuk csak meg! Szórhatunk rá frissen vágott zöld fűszereket, pirított szalonnát vagy kolbászt is.

Exit mobile version