Fűszeres, sült édesburgonya avokádókrémmel 2 főre
Hozzávalók:
- 1 tk. só
- 1 db avokádó
- fél tk. currypor
- 1 ek. natúr joghurt
- pár csepp citrom leve
- negyed tk. fűszerpaprika
- 2 ek. olívaolaj
- 1 kiscsokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 60-70 dkg édesburgonya
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 220-230 fokra.
Az olajat és a főszereket egy keverőtálban keverjük össze. A hasábokra vágott burgonyát tegyük egy nejlonzacskóba, borítsuk rá a fűszeres olajat, és óvatosan rázzuk össze. Így egyenletesen bevonjuk a burgonyákat.
Borítsuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire (ne fedjék egymást, inkább két körben süssük), és kb. 25 perc alatt süssük készre. Egyszer-kétszer rázzuk meg sütés közben, hogy minden oldalán egyenletesen piruljon.
Közben az avokádót magozzuk ki, kockázzuk fel. Tegyük keverőtálba, facsarjuk rá a citromlevet, reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, joghurtot, és keverjük össze. Ideális kísérője a sült édesburgonyának.