Kenyérmorzsával sült hal szójás-szezámos spenóttal
Hozzávalók 4 személyre:
- pár csipet só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1,5 dl + sütéshez olívaolaj
- 1 db citrom
- 3 szelet (száraz) kenyér
- 80 dkg fehér húsú tengeri halfilé
Köret:
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál szójaszósz
- 50 dkg spenótlevél
- 3 evőkanál szezámmag
- 4 evőkanál szezámolaj
Elkészítés
A megmosott citrom héját reszeljük le, keverjük el az olívaolajjal, őröljünk hozzá borsot, facsarjuk hozzá negyed citrom levét. A megmosott, szárazra törölt halat tegyük egy tálba, sózzuk, kenjük meg az olajos páccal, fedjük le, tegyük legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
A kenyeret morzsoljuk le, tegyük a halat egy vékonyan beolajozott tepsire, szórjunk rá kenyérmorzsát, a morzsa tetejét spricceljük meg kevés olajjal (így szebben sül), és 220 fokos sütőben süssük pirosra 20 perc alatt.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg. A megmosott spenótot enyhén fonnyasszuk meg a szezámolaj és a szójaszósz keverékében, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a pirított szezámmagot, sózzuk, borsozzuk. A hal mellé kínáljuk.