Mit főzzek ma ebédre? Kecskesajtos raviolit

nlc | 2014. November 30.
Vasárnap van, van időnk egy kicsi pepecselni, ezért kipróbáljuk a házi készítésű raviolit. Az eredmény garantáltan egész más lesz, mint a készen kapható boltival.

Kecskesajtos ravioli diópesztóval

Ravioli, 4 személyre:

  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 30 dkg durumliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj

Töltelék:

  • 20 dkg kecskesajt

Feltét:

  • pár csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csipet bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • ízlés szerint citrom leve
  • 10 dkg dió
Kategóriafőétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintnehéz

Elkészítés

A raviolihoz a durumlisztet keverjük el egy csipet sóval, a tojássárgájával, az olívaolajjal és annyi vízzel, hogy összeálljon a tészta. Gyúrjuk simára, felezzük meg, és nyújtsunk belőle két vékony lapot. Az egyikre helyezzünk egymástól 3-4 cm-re sajtkockákat, és tegyük rá a másik kinyújtott tésztalapot. A töltelék körül nyomjuk össze alaposan a két tésztaréteget, majd derelyevágóval vágjunk négyzeteket. 

 

A diópesztóhoz a dióbelet törjük egészen apróra, a petrezselymet vágjuk finomra, a megpucolt fokhagymát aprítsuk fel. Keverjük el mindezt az olívaolajjal, fűszerezzük kevés citromlével, sóval, frissen őrölt borssal. A tésztát 1-2 perc alatt főzzük ki lobogó, sós vízben. Szűrjük le, szedjük tányérokra, halmozzunk rá diópesztót, és azonnal tálaljuk.

 

Exit mobile version